Extra info Masterclass “Word light-psychopaat proof” | Renaer&Zainea

Extra info Masterclass “Word light-psychopaat proof”

Visie en doel
Wij geloven in dialoog en het proces dat zich tussen twee of meer mensen ontspint.
Het is enkel tussen (twee) mensen en tussen (twee) harten dat iets kan veranderen. 
Alle trainingsdagen zijn dan ook rijkelijk voorzien van momenten dat we met elkaar in dialoog gaan rond concrete vragen, bedenkingen, en moeilijkheden die cursisten ervaren in hun leven.
Wij voorzien daarvoor ruimschoots de tijd.
Je kan het ook groepscoachings noemen, waarbij we ervoor zorgen dat we op een dusdanige manier coachen dat zoveel mogelijk mensen hier zaken uithalen waarmee ze verder aan de slag kunnen in hun eigen leven.

Onze masterclass heeft niet alleen als doel dat mensen de stof die wij geven in zich opnemen, of dat mensen samen een leuke tijd hebben waar ze veel uit opsteken. Ons uiteindelijke doel is er voor te zorgen dat de levens van onze deelnemers wezenlijk gaan veranderen, en dat de deelnemers richting een leven gaan waarin ze een diep intens geluk en een diep gevoel van blijheid ervaren.
Wij willen een betere wereld, en dat begint door er voor te zorgen dat onze deelnemers een fantastisch leven kunnen gaan leiden, waarin ze voluit hun potentieel kunnen gaan uitleven.
Niets meer, niets minder.  

Deze opleiding is gemaakt voor mensen die hun leven diepgaand willen veranderen.
Een dergelijke verandering kan niet zonder dat je gedurende minstens een half jaar dagelijks bezig blijft met de materie die we geven in de trainingen, minimum 15 minuten per dag, liefst langer.  
We zien onszelf niet als mensen die onze deelnemers in eerste instantie een leuke tijd moeten bezorgen gedurende deze Masterclass. Onze hoofdtaak ligt er in onze deelnemers klaar te stomen om hun leven een andere wending te geven.
Dan is er meestal ook nood aan het bloot leggen van zaken die deelnemers anders kunnen gaan doen.
Deze zaken aan de oppervlakte brengen doen wij graag voor jou : )
Deze masterclass is dan ook niet vrijblijvend, je mag het ook gezond confronterend noemen.


Inhoud van de trainingsdagen:

Trainingsdag 1: Als je psychopaten en light-psychopaten definitief uit jouw leven wil krijgen, is de eerste stap om te zien dat jij diegene bent die deze mensen aantrekt.
Ja, jij doet het, jij schept namelijk jouw eigen leven, of je dat nu wil of niet.
Zeer weinig mensen beseffen dit, en zeer weinig mensen slagen er dan ook in om zichzelf uit de destructieve energie van light-psychopaten te houden. Als de ene uit hun leven is, staat de andere al te trappelen om er in te komen.
Alles begint bij het herscheppen van jouw leven. Daarover gaat dag 1.

 

Trainingsdag 2: Op deze dag gaan we concreet verder op de eerste trainingsdag door een eerste stap te zetten in hoe jij jouw eigen leven kan herscheppen.
We doen dat met diepgaande oefeningen en ervaringen.
Hier zetten we met jou de eerste stap.

Als je beseft dat je te maken hebt met mensen die niet het beste voor hebben met jou, is het ook goed om jouw tegenstanders te kennen, om te weten hoe ze denken, hoe ze opereren en hoe ze hun web weven.
Op deze dag gaan we in op de light-psychopaat zelf, zijn kenmerken en hoe we hem constant in ons vizier kunnen hebben, zodat we niet meer onaangenaam verrast worden.

Trainingsdag 3: Op deze dag gaan we in op de componenten die wij als essentieel zien als je een leven wil creëren dat vrij is van light-psychopaten.
Hierin gaan we heel breed.
We kijken naar het totaalplaatje van jezelf, en daar komen ook zaken bij te pas waar je misschien niet onmiddellijk spontaan aan dacht.
Een van de zaken waar we zo zullen bij stil staan is het feit dat je jezelf zal moeten omtoveren tot een persoon die elke dag een behoorlijk grote energie heeft en blij en gepassioneerd door het leven gaat.
En ja, dan zijn aspecten als voeding en gezondheid zeer wezenlijk.
We zetten al die zaken voor jou netjes op een rij. 

Trainingsdag 4: Dit is een dag waarbij we hoofdzakelijk jullie aan het woord zullen laten, en dit aan de hand van ‘huiswerk’ dat je meekreeg in de drie vorige trainingsdagen.
We willen ieder van jullie persoonlijk horen, en de stappen die je zette en nog wenst te zetten.
We doen dit niet zomaar. Dit is misschien wel de belangrijkste dag van de training.

Tenslotte zullen we aan de hand van de topics die leven in de groep nog kijken naar heel specifieke contexten waar de light-psychopaat opereert, zoals de werkcontext, partnerrelaties, complexe scheidingen, familiecontexten, of de gezinscontext.

(Facultatief) Terugkomdag: Afhankelijk van de vraag van de deelnemers kunnen we een terugkomdag organiseren die ongeveer doorgaat 6 maanden na de eerste opleidingsdag, dus concreet begin 2020.
Doel van deze terugkomdag is terug te kijken op de ontwikkelingen die de deelnemers doorgemaakt hebben de voorbije 6 maanden.
Zo’n terugkomdag heeft het voordeel dat je als deelnemer voor jezelf kan toewerken naar een moment, en je daar jouw ervaringen kan delen met de rest van de groep.
Deze dag is facultatief, en zit niet in de prijs inbegrepen.

 

Getuigenissen deelnemers vroegere masterclass

ref_Ine

Claudine: Van mijn jeugd herinner ik me weinig, behalve dat ik me eenzaam voelde thuis. Ik was een blij, vrolijk, speels, sociaal en goedlachs kind als ik ergens anders was, maar thuis was ik eenzaam en hing ik uren aan de telefoon met vriendjes. Op school was ik graag gezien door leerkrachten, maar thuis was ik nooit goed genoeg. Mijn enige gelukkige jaren als kind, waren de jaren die ik op internaat zat. Ik hoorde mensen zeggen dat ik knap was en het ver zou schoppen, maar ik snapte niet waarom. Thuis hoorde ik immers alleen het tegenovergestelde. En ouders die kennen je het beste. Toch? Jaren heb ik getracht om perfect te zijn, hard gewerkt, maar nergens geraakt. Dat kon alleen aan mezelf liggen. Ik bleef doorzetten en doorzetten, ploeteren om te overleven, wrong me in alle bochten opdat mensen me aardig en goed genoeg zouden vinden. Dat gevoel kwam nooit. Integendeel. Hoe meer ik mijn best deed, hoe minder bestaansrecht ik thuis ervaarde en hoe meer agressie op me af kwam. Mijn ouders hadden gelijk, ik was niet goed genoeg, want kijk, ik veranderde voortdurend van werk en telkens weer was er wel een collega die mij pestte en in elke directie was er wel iemand die mij weg wou. Het lag dus zeker aan mij. Kon niet anders. Het leek alsof ik al jaren rondzwom in zee en nooit land in zicht kreeg. Ik voelde me moe gevochten, uitgeput van het blijven proberen. Ik was op en het hoefde allemaal niet meer.  Toen woonde ik de lezing van Bart bij over light-psychopaten. Voor het eerste leek het of ik kon ademen zonder druk op mijn borst. Voor het eerst kreeg ik erkenning voor mijn eenzaamheid, boosheid, verdriet, wanhoop en kon ik het plaatsen. Ik was dus niet de enige die dit meemaakte. Het lag ook niet aan mij. Die lezing werd mijn reddingsboei en gaf me hoop op beterschap. Ik kon dit omdraaien en overleven. De workshop werd mijn reddingsboot die me aan land bracht en de belangrijkste ontmoeting in mijn leven mogelijk maakte: een ontmoeting met mezelf.

* * *

Anoniem: De Masterclass 'Word LP proof' was een eye-opener voor mij. Ik leerde er meer over mezelf kennen. Over de 'gever' die tot het uiterste wil gaan uit dienstbaarheid voor anderen, spontaan vanuit mezelf omdat ik het thuis zo geleerd heb. Als er op het werk ten onrechte onredelijk veel (gratis) extra werk van mij geëist werd door bepaalde leidinggevenden, botste dat zwaar tegen mijn eerlijkheidsgevoel. Maar ik deed het toch. Zo verloor ik al mijn vrije tijd en maakte ik helemaal geen werk van mijn eigen noden en dromen. In de Masterclass ontdekte ik dat ik met light-psychopaten (LP's) te maken had, waarom ze zo zijn en hoe ze dat alles voor elkaar krijgen. Ik kan ze niet volledig vermijden: er zijn er overal. Maar ik kan ze nu veel sneller herkennen en gepast reageren. Ik kan mezelf ook al iets gunnen en stapsgewijs stukjes van mijn eigen droom realiseren. In mijn familie kreeg ik ook met LP's te maken. Een 'perfect en heel sympathiek gezin' bleek toch anders te zijn dan hoe het zich naar buiten toonde. Blijkbaar deden de LP's er alles aan om dat goed verborgen te houden. Ik was toch bedolven onder mijn werk, dus toen ook nog eens van geen belang voor hen. Dat veranderde door een ingrijpende familiegebeurtenis. Opnieuw stond ik voor een puzzel met verschillende raadsels over vreemd en zelfs onvoorstelbaar gedrag van mensen, die ik dacht te kennen. Omdat ik zelf niet door had wat er precies gebeurde, liep ik erin zoals de meeste mensen. Tot ik in de Masterclass leerde wat gaslighting is. Toen viel de hele puzzel in elkaar en kreeg ik zicht op de strategie van deze LP's. En ook op hoe ze hun prooi en andere mensen daarvoor gebruikten. Confronterend! Het doet dan goed dat je in zo'n Masterclass niet alleen bent. Ik kreeg steun van de hele groep met mensen die ook zo'n nare dingen hebben meegemaakt. Dat maakt de Masterclass bijzonder effectief en een absolute aanrader.

Abonneer je op onze nieuwsbrief:

* indicates required